Главная » RU, Минская, Общество

С кладбища в центре Слуцка вывезли 50 машин листьев

8 мая 2009 2 комментария

Интересно, что осенью 2008 года в итоге гражданской кампании «Наш дом» закрытое кладбище в центре города на улице 14-Партизан уже убиралось от мусора.

Новый на этом же месте – еще одно свидетельство запущенности места погребения, которое превращено в древесные джунгли.

Дикорастущие растения давным-давно следовало бы вырубить, чтобы дать возможность гражданам пробираться к могилам своих близких без топора в руках.

Кстати, портреты многих из тех, кто лежит в этих зарослях, в свое время висели на Доске почета под окнами райисполкома. Он всего в 200 метрах от вымахавшего дремучего леса.

Рассказать друзьям

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Одноклассники
Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Яндекс

2 комментария »

  • Алена пишет:

    Прыкольны артыкул і па зместу і па падзеях. Кажуць, што пра горад можна зрабіць высновы , калі паглядзець на могілкі , на адносіны да мінулага, або памерлых. Атрымліваецца, што случакі і случанкі нават пры ўдзеле ініцыятывы «Наш дом» наведваюць могілкі так рэдка, што дзікарослыя джунглі ўтварыліся.»Пробираться к могилам своих близких без топора в руках»- нармальныя людзі на магілы памерлых нясуць кветкі і васкоўкі (знічы).

  • Алег пишет:

    Дзіўная назва для грамадскай ініцыятывы па прібіранні могілак «Наш дом»
    цікава, хто гэтыя людзі. «Древесные джунгли» «дикорастущие растения». Аўтар прапануе вырубіць дрэвы. Што на доскі гонару? Беларусы саджалі дрэвы на могілках спрадвеку — гэта традыцыя якая мае сакральны сэнс. Таму не трэба заклікаць вырубаць дрэвы і не лісце зграбаць а дамагацца каб улады забяспечылі належны стан могілак з мінімальным пашкоджаннем дрэваў

Реклама от RedTram